Khamis, 2 April 2009

# MENU



ANEKA NASI

1. NASI PUTIH
2. NASI GORENG
3. NASI GORENG SPECIAL ‘ALA MALAYSIA’
4. NASI LEMAK
5. NASI TOMATO
6. NASI BRIANI
7. NASI BRIANI TULANG
8. NASI GORENG CHINESE
9. NASI AYAM
10. NASI KACANG DAL
11. NASI AYAM BERLADA
12. NASI RAMPAI
13. NASI LOBAK MERAH
14. NASI AYAM GORENG
15. NASI TOMATO SINGAPURA
16. NASI ULAM
17. NASI KERABU


AYAM


1. AYAM GORENG / AYAM GORENG TIRAM @TELUR
2. AYAM MASAK BERKICAP
AYAM MASAK TOMATO
3. AYAM MASAK KARI DGN UBI KENTANG
4. AYAM MADU
5. AYAM BRIANI
6. AYAM RENDANG
7. AYAM PERCIK
8. AYAM MASAK LEMAK CILI PADI
9. AYAM KURMA
10. AYAM TANDOORI/AYAM PANGGANG


IKAN

1. IKAN MASAK ASM PEDAS / ASAM TEMPOYAK
2. IKAN KARI DGN BENDI
3. IKAN MASAK BERKICAP
4. IKAN MASAK TOMATO
5. IKAN MASAK ASAM MANIS
6. IKAN BAKAR
7. IKAN PAIS
8. IKAN PERCIK
9. IKAN MASAK TAUCU DGN CILI HIJAU / TIMUN
10. IKAN SINGGANG
11. IKAN MASAK LEMAK
12. IKAN STIM MASAK HALIA
13. IKAN MASAK BERLADA
14. IKAN SAMBAL / GORENG CILI



MAKANAN LAUT / SEAFOOD / UDANG


1. TOMYAM
2. UDANG PETAI
3. SUP UDANG DENGAN SAYU CELERY
4. UDANG GORENG RANGUP
5. SAMBAL TUMIS UDANG
6. UDANG MASAK LEMAK CILI PADI DENGAN TERUNG PIPIT
7. UDANG GALAH BERLADA
8. UDANG GALAH MASAK SZECHUAN @ ALA CHINESE STYLE


SOTONG

1. TOMYAM SOTONG / SUP SOTONG
2. SAMBAL TIMIS SOTONG KEMBANG
3. SOTONG SUMBAT BERCILI
4. SOTONG MASAK HITAM MANIS
5. MASAK ASAM SOTONG
6. SOTONG GORENG BEREMPAH
7. SOTONG BERINTI KELAPA
8. SOTONG MASAK PEDAS MANIS
9. SOTONG MASAK LEMAK CILI PADI
10. SOTONG TUMIS CILI DENGAN PETAI


KETAM

1. KETAM MASAK LEMAK CILI PADI DENGAN PUCUK UBI
2. KETAM GORENG BERLADA
3. KETAM GORENG BERSOS TOMATO
4. SOP TUMIS KETAM
5. KETAM MASAK KARI




DAGING


1. DAGING RENDANG
2. DAGING GORENG TIRAM / TELUR
3. DAGING MASAK MERAH
4. DAGING MASAK KARI DENGAN UBI KENTANG
5. DAGING KURMA
6. DAGING MASAK KICAP MANIS
7. DAGING TUMIS BERLADA / PEDAS
8. SUP DAGING
9. TOMYAM DAGING



SAYUR

1. SAYUR CAMPUR ISTIMEWA
2. SAYUR GORENG DENGAN RENCAH BIASA / SOTONG / UDANG / AYAM / DAGING
3. SAYUR TUMIS PERIA KATAK DENGAN UDANG
4. SAYUR MASAK LEMAK PUTIH
5. MASAK ASAM REBUS KELADI
6. SAYUR GORENG BELACAN @ SAYUR GORENG IKAN MASIN
7. ACAR @ PAJERI
8. KERABU PUCUK PAKU
9. KERABU TAUGEH DENGAN KERANG
10. KERABU KACANG KELISA DENGAN DAUN SELUN
11. KERABU JANTUNG PISANG
12. KERABU MANGGA


ACAR

1. ACAR RAMPAI
2. ACAR MENTAH / JELATAH
3. PAJERI TERUNG
4. PAJERI NENAS




SAMBAL

1. SAMBAL BELACAN
2. SAMBAL TEMPOYAK
3. SAMBAL BUDU
4. SAMBAL BUAH BACANG
5. SAMBAL CENCALUK
6. ANEKA JENIS ULAM-ULAMAN
7. ANEKA KEROPOK


TELUR / TAUHU

1. TELUR GORENG BERHIAS / REBUS SAMBAL BERLADA
2. TELUR GORENG BERSOS TOMATO
3. TELUS BUNGKUS
4. TELUR BISTIK
5. TELUR DADAR
6. TAUHU GOENG SUMBAT SAMBAL BERLADA
7. TAUHU GORENG BERSOS TOMATO
8. TAUHU MASAK TIRAM DENGAN DAUN BAWANG / DAUN KUCAI
9. TELUR ITIK MASAK LEMAK KUNING DENGAN KACANG KELISA DAN CILI HIJAU
10. TAUHU JEPUN BERPERISA


PERUT / HATI

1. KERABU PERUT
2. PERUT DENGAN REBUNG MASAK LEMAK CILI PADI
3. HATI MASAK KICAP DENGAN CILI MERAH DAN HIJAU\
4. HATI GORENG SAMBAL BERLADA
5. KERABU PERUT LEMBU


SATAY

1. SATAY AYAM
2. SATAY DAGING
3. SATAY PERUT / KERANG / KAMBING
4. NASI IMPIT / TIMUN/ BAWANG / KUAH KACANG



SAYUR-SAYURAN


1. DALCA SAYUR
2. SAYUR CAMPUR ISTIMEWA



ACAR DAN PAJERI

1. ACAR RAMPAI
2. ACAR MENTAH / JELATAH
3. PAJERI TERUNG
4. PAJERI NENAS



PENCUCI MULUT


1. BUAH-BUAHAN TEMPATAN
2. KASTARD CARAMEL
3. SAGU GULA MELAKA
4. ANEKA KEK
5. JELLY / ICE CREAM
6. AGAR-AGAR NANGKA
7. AGAR-AGAR PELANGI



MINUMAN


1. COFFEE / TEA
2. CORDIAL / FRUIT JUICE
3. JUS LEMON
4. SAMBOI LIMAU



Tiada ulasan:

Catat Ulasan